Weekmarkt Valkenswaard


De marktkooplui zijn het gesol zat. Eind deze maand moeten ze wéér verkassen. Nu voor zes weken. De reden; herbestrating en voegen van de markt. De planning is zo'n zes weken.

Na deze zes weken kunnen de marktkooplui dan weer voor twee weken gebruik maken van de markt in Valkenswaard. Daarna is het kermis in Valkenswaard, waarvoor de marktkooplui wederom moeten verkassen.

Voor de marktkooplui is één ding heel duidelijk, ze willen niet (zoals eerder gebeurde) verhuizen naar het Carillonplein. Volgens de ondernemers kost dit zeker 30 tot 50 procent aan omzet.

Daarom hebben 60 van de 80 marktkooplui een verzoek bij de gemeente ingediend. In dit verzoek vraagt men aan de gemeente Valkenswaard om de markt tijdelijk te huisvesten op de Leenderweg.
Wanneer de gemeente hierover een beslissing zal nemen is nog onduidelijk.

Als bezoeker van de weekmarkt ben ik ook nooit zo gecharmeerd geweest van het Carillonplein. De kramen staan daar erg dicht op elkaar, waardoor het veel moeilijker begaanbaar is, zeker voor mensen die minder validen zijn. Voor de ondernemers en bezoekers is het in mijn ogen niet wenselijk, de weekmarkt op het Carillonplein.


Tidak ada komentar:

Posting Komentar