GGzE start pilot in Tongelre en Stratum



Nog deze maand start het GGzE in de Eindhovense wijken Tongelre en Stratum met een pilot, genaamd FACT (Functional Assertive Community Treatment).

Het plan één team hulpverleners dat snel en gericht in de thuisomgeving hulp kan geven aan mensen met ernstige psychische problemen. Als het project slaagt zal dit leiden tot minder opnames en meer tevreden cliënten.

De wijken Tongelre en Stratum hebben gezamenlijk zo'n 52.000 inwoners. Er zal worden gekeken hoeveel van hen cliënten uit de doelgroep zijn, en wie van hen al zorg en begeleiding krijgt.

Het grote voordeel van FACT is dat de hulpverlening snel kan worden opgestart, maar ook weer snel kan worden afgebouwd. Door deze wijze van werken wordt de zelfredzaamheid van de cliënt bevorderd, en ook niet onbelangrijk, er ontstaat een snellere doorstroming. Lees: minder wachtlijsten en minder klinische behandelingen.

De invoering van FACT is een belangrijke stap om GGZ-zorg dichter bij de mensen te brengen, aldus Marleen Thomassen (sociaal psychiatrisch verpleegkundige). De gemeente Eindhoven wil ook starten met wijkteams. Deze teams bestaan uit diverse disciplines, van zorg en welzijn tot woningcoöperaties. Het FACT project zou hier dan bij kunnen 'instappen'.

Voor meer info (pagina 8)

Tidak ada komentar:

Posting Komentar