Balkendenorm is meer dan billijk


Het lijkt toch lastig te zijn om je aan de Balkenendenorm te houden. Steeds weer duiken er berichten op over bestuurders die boven de norm zitten.

Begin vorig jaar besloot Lenny Berkers na een meningsverschil op te stappen als bestuurder van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Dit gebeurde in februari van 2011, toch kreeg Berkers haar gehele loon over het jaar 2011 mee, à 220.000 euro. En dan te bedenken dat Berkers zelf het bijltje erbij neer gooide!

Maar wie denkt dat we het daarmee hebben gehad, komt bedrogen uit. Berkers kreeg van het ziekenhuis ook nog een vergoeding van 113.000 euro.

Het salaris is al aan de hoge kant, daar de Balkenendenorm nu staat op 193.000 euro. Berkers verdiende zeg maar een 27.000 euro teveel, dat zijn heel wat ligdagen. Maar waarom krijgt iemand die uit eigen beweging vertrekt, dan nog een ruim een ton mee? Hoe leg je dat uit?

Heeft men ervan geleerd? Neen. De tijdelijke opvolger van Berkers, Rinus van Riel, heeft voor een krappe zeven maanden arbeid een loon van 221.000 euro ontvangen.

Aan alle kanten moet er bezuinigd worden. De gezondheidszorg zal ook haar steentje moeten bijdragen, terecht. De kosten van de gezondheidszorg stijgen, mede door de vergrijzing. Dus dat we (inkomensafhankelijk) een duit in het zakje moeten doen, geen probleem.

Maar dat besef moet nu ook maar eens door gaan dringen in de hogere echelons. De norm is meer dan billijk. Niet van de onderkant schrapen en aan de top harken, dat is niet erg sociaal.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar