Sap is hot, Dibi not


De leden van GroenLinks hebben zich uitgesproken, Jolande Sap is en blijft de lijsttrekker.

Aan het referendum hebben 14.000 leden gehoor gegeven (56%), dus de vereiste dertig procent is daar ruimschoots mee gehaald. De leden zijn duidelijk. Sap kreeg 84% van de stemmen, Dibi 12%. Op zich niet heel erg verassend, al is het verschil groter dan gedacht.

Meer de vraag, wat gaat Dibi doen met deze kennis. Hij heeft zich de afgelopen weken duidelijk uitgelaten over de koers van de partij. Hij werd zelfs als ongeschikt weggezet, door het partijbestuur. Sommige tongen beweerde zelfs dat Dibi helemaal niet in de kamer thuishoort.

Gezien de cijfers en de uitspraken die hij heeft gedaan, zou je verwachten dat Dibi zijn conclusies trekt. Maar nee hoor, Dibi wil op de tweede plaats van de kieslijst van GroenLinks, de partij waar het anders moet. Misschien heeft Dibi de intentie om het systeem dan maar van binnen uit te gaan uithollen.

Maar het zal moeilijk worden, hoe geloofwaardig ben je nog? Hoeveel vertrouwen heeft men in Dibi? In mijn ogen heeft Dibi gegokt, maar verloren. Toegegeven hij heeft niet de makkelijke weg gekozen. Daar heb ik wel bewondering voor. Maar de kloof tussen GroenLinks en Dibi lijkt me nu te groot en dus niet meer werkbaar.

Het zal nooit meer hetzelfde zijn. Daar was Sap ook wel duidelijk in haar overwinningsspeech. Benieuwd hoe de leden hierover denken. We gaan het zien, op het congres

Tidak ada komentar:

Posting Komentar