Dibi wil op nummer 10


Soms moet je niet alles willen begrijpen. Sommige zaken zijn niet te begrijpen. Neem nou Tofik Dibi. Was het niet Dibi die de strijd met Sap aanging om het lijsttrekkerschap van GroenLinks. We kennen de uitslag, Sap 84% tegen Dibi 12%. Een uitslag die geheel in de lijn der verwachting lag.

Dibi zou zijn partij trouw blijven, en zich volledig gaan richten op de toekomst van GroenLinks onder Sap. Wel wilde hij een tweede plaats op de kieslijst. Of, toch niet?

Nee, Dibi wil nu plaats tien op de kieslijst, om vandaaruit de strijd aan te gaan. Anders gezegd, Dibi is zijn eigen vertrek uit de kamer aan het regisseren. Hij wil strijdbaar de kamer verlaten. Dus zet hij zichzelf op een onverkiesbare plek. Dan kan hij later zeggen, ik heb gevochten, maar helaas verloren. Als hij nu zou opstappen wordt dat als ‘laf’ gezien.

Dibi kiest dus voor de strijdbare weg, hij gaat nog mee campagne, maar na 12 september zal GroenLinks afscheid nemen van Tofik Dibi. Wens Dibi alvast veel succes met zijn verdere carrière.  Of dat in de politiek zal zijn valt nog te bezien.
Bron:
http://webuitzending.eenvandaag.nl/webuitzending/40574/dibi_houdt_rekening_met_vertrek_uit_de_politiek

Tidak ada komentar:

Posting Komentar